Ivor House 

Ivor House, a former Co-operative department store, was one of the first buildings in Brixton to get electric. We've sensitively restored its Art Deco features and given it a new lease of life as 26 apartments.

Client  Lambeth Council / Muse Developments
Location  Brixton, London
Completion  2018
Cost  £11m

Services

  • RIBA stages 1-6
  • Architectural design
  • Community engagement
  • Interior design

Ivor House, a former co-operative department store that had been used by Lambeth Council as offices for many years has been sensitively restored and transformed into 26 high-quality one and two bedroom apartments with ground floor and basement commercial space.

Part of the £120m Lambeth Civic Quarter development for Lambeth Council and partner Muse Developments, we have restored the building's art deco 1930's heritage features including terrazzo and a mesh lift shaft. Specialists were brought in to match and create new tiles to replace damaged originals lining the luxurious main entrance and stairway.

Our sensitive refubishment involved working closely with the council's heritage officer to protect the listed facade while adding an additional storey to the originally four-storey building.

Before refurbishment

Before refurbishment

Overall, the Lambeth Civic Quarter project has reduced the Council's core office buildings from 14 to 2, reducing their carbon footprint by a third and saving taxpayers £4.5m a year.

Photography Hundven Clements Photography and John Kees Photography